Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

5 euro verdienen? Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ongeveer 10 min) en je krijgt 5 euro op je rekening (binnen 5 werkdagen).  

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Jij & jouw talent coach

Geschreven door Scholieren.com op 19/12/2007
Best moeilijk, een studie kiezen. Daarom is er vandaag een nieuw idee gelanceerd: de talent coach. Zo'n coach begeleidt je om jouw specifieke talenten en interesses te ontwikkelen. Wat vind je leuk, wat kun je? Zo'n coach gaat een paar jaar mee en zal dan ook elk jaar kijken of je je al verder ontwikkeld hebt. Hij zal er verder voor zorgen dat je bij bedrijven kunt checken of het cht leuk is om daar te werken en misschien kun je al een weekje college volgen bij jouw favoriete studie.

Het is een idee van de Nationale Denktank die dit jaar keek naar alle problemen in het onderwijs. Door talent coaches in te schakelen, wil de denktank zorgen dat scholieren een betere studiekeuze maken en niet onnodig tijd (en geld!!) verliezen doordat ze aan verschillende studies beginnen.

Nog een ideetje: zomerscholen om bijna-blijven-zitters bij te spijkeren en de toppers meer uitdaging te bieden.