Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Jammen en headbangen bij kick-off BEEB

Geschreven door KimH op 17/12/2007
Zondag 16 december was het dan zover: de knallende kick-off party van website Begin Een Eigen Band. Deze website en de achterliggende organisatie brengen jonge Utrechtse muzikanten bij elkaar om een bandje te vormen, regelen fikse korting op oefenruimtes en zorgen voor bandcoaching om potentile Arctic Monkeys-in-de-dop een stuk op weg te helpen. Afgelopen zondag kwam zelfs de grootste muziekofoob aan z?n trekken bij het zien van optredens van The Zoo, Only Seven Left en Dirty Diamonds of bij het volgen van een rap-, gitaar- of zangworkshop. Verschillende bezoekers stonden te headbangen of vormden zich een pit voor het podium en een paar lucky bastards verlieten het pand nog met een gewonnen drumstel of basgitaar...Het idee van BEEB kwam van popconsulent Hans de Vries: ?Ik vond het jammer dat zo ontzettend veel Utrechtse jongeren een gitaar of drumstel hebben, maar er maar weinig mee doen bij gebrek aan bandleden, coaching of omdat het huren van een repetitieruimte zo duur is. De site is nu pas een paar weken in de lucht en moet nog even opstarten, maar elk dankzij ons gevormd bandje is er al n toch? Sowieso kan iedereen die zich in heeft geschreven bij BEEB al drie uur voor maar ?10 repeteren in dB's in Utrecht en binnenkort waarschijnlijk ook in Leusden, de Bilt en Loenen?.

De Utrechste Jesper, Anton en Gio (allen 16) vermaakten zich bij een door BEEB georganiseerde drumworkshop: de heren zijn via de site op zoek naar een zanger of tweede gitarist. ?Maar vandaag komen we eigenlijk ook voor de instrumenten die verloot worden,? vertelde Anton. De heren luisteren graag naar blackmetal of reggae, maar hopen over tien jaar toch het liefst doorgebroken te zijn als hardrockbandje. Jesper: ?er is toch niets leuker dan van je hobby je werk maken??.

Terwijl een bandcoach van de Nederlandse Popacademie wat genteresseerde meisjes hielp met het vasthouden van hun plectrum, sprak ik ook nog even met de band Only Seven Left. Vrienden Bram, Jochem, Roderick, Wouter en Hinne hebben BEEB niet meer nodig om hun band compleet te maken: tegenwoordig repeteren de jongens al minstens vijf uur per week en worden ze minstens twee keer per maand geboekt voor een optreden. Zijn ze niet bang voor alle nieuwe concurrenten die dankzij BEEB ontstaan? ?Welnee joh, hoe meer jongeren muziek spelen hoe leuker toch? En trouwens, als iedereen muziek zou maken, zou het overal een stuk gezelliger zijn!?, riep drummer Bram. Tja, de sfeer bij deze kick-off party was inderdaad top? Dus Utrechters: haal je drumstel van zolder of poets je gitaar op, bandleden vind je wel op internet!

 
  • Reactie door ellen op 19/12/2007
    ik was er ook even, de optredens waren echt heel vet! jammer dat de workshops zo laat begonne!
  • Reactie door Jesper op 19/12/2007
    Haha, mijn precieze woorden waren dat de muziek die ik waardeer kan varieren van Black metal nr raggae maar t idee is leuk;)