Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Tk: kruidnoten z.g.a.n.

Geschreven door Duco op 11/12/2007
De staf en mijter zijn weer in de berging gelegd en van de plank daarnaast is meteen de kerstboom gepakt. Het probleem met het einde van het Sinterklaasfestijn is dat er altijd zoveel eten overblijft. Terwijl ik de kunstvezelboom volhang met kerstkransjes, ligt er mijn kast nog een aantal kilo aan Goedheiligsnoepgoed. Bij pakjesavond geef ik nagenoeg altijd een chocoladeletter of een zak kruidnoten naast alle andere cadeaus. Het leuke is dat ik zelf meestal ook een chocoladeletter krijg n een zak kruidnoten. Nu zijn kruidnoten op zich lekker om van tijd tot tijd te eten. Om in een paar weken echter een paar kilo naar binnen te werken is niet zo aangenaam.

Volgens mij zit er een groter probleem achter dit snoepgoedoverschot: tijdsgebonden voedsel. Na kerst is het not-done om nog kerstkransjes te blijven eten, paaseieren in juni worden vreemd aangekeken en zo ook kruidnoten tijdens de oudjaarviering. En uiteindelijk kieperen we een hoop pepernoten en kerststollen in de prullenbak.

Wellicht is het daarom beter om voortaan tijdens pakjesavond nuttiger etenswaar cadeau te doen. Een tros bananen bijvoorbeeld is toch ook vl origineler dan een chocoladeletter D?

 
 • Reactie door Lotte op 12/12/2007
  Haha goeie ;) maar chocola blijft goed, een banaan is na een week of wat vies en bruin. Maar je hebt wel gelijk, er word altijd veel te veel eten gekocht en na een week of wat ben je het zat, en eten na een bepaalde datum zal wel wat meevallen denk ik, maar een maand lang pepernoten is gewoon .. om misselijk van te worden ;)
 • Reactie door eeeeyy swwaaa op 17/12/2007
  snoep is lekker, vooral pepernoten :D
 • Reactie door Geel op 18/12/2007
  Ik kan geen pepernoot meer zien :S
 • Reactie door _mnsz op 19/12/2007
  ik benn verslaaaaafd aan pepernoten, en ook aan chocola. mij kan het dus geen kwaad. :P
 • Reactie door heej op 30/03/2008
  heej