Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Maatschappelijk fotoexperiment

Geschreven door Duco op 25/11/2007
Fransen zijn onaardig, Duitsers zijn achterbaks en Zweden zijn koelbloedig. Iedereen heeft wel een vooroordeel over mede-Europeanen. Om vooroordelen uit de weg te ruimen hebben wij, Suzan en Duco, een onderzoek gedaan in het Zweedse Stockholm. We hebben onderzocht in welke mate Zweden bereid waren om hulp te bieden. Hoe? Door willekeurige mensen op straat te vragen of ze een foto van ons wilden maken. ?Hi, can you take a picture of us??, was de vraag die we op een rustige zondagavond afvuurden op nietsvermoedende Zweden. En wat bleek? Niemand weigerde, op de man die geen Engels verstond na. Hoewel niet alle proefpersonen even goede fotografen bleken te zijn, namen ze wel de tijd om ons in de meest bizarre poses te fotograferen. En ook al was een enkeling verbaasd dat we een Intersport als achtergrond wilden, de foto werd toch gemaakt.

De resultaten van ons experiment zijn hiernaast afgebeeld. Je kunt het experiment zelf ook proberen. Het enige wat je nodig hebt is een fotocamera en een flinke dosis meligheid. Zo kunnen op den duur alle vooroordelen de wereld uit geholpen worden. Wij kwamen namelijk tot de conclusie dat Zweden enorm vriendelijk en behulpzaam zijn.

 
  • Reactie door Suzan op 14/12/2007
    Het was zo grappig!
  • Reactie door joel op 31/01/2008
    Ik ben het zeker met je eens dat er genoeg aardige mensen zijn.Maar we moeten ook niet vergeten dat er juist nog meer mensen zijn die niet aardig uitvallen en dat is in elk land zo geordeneerd.Hier wil ik het bij laten, ik heb genoeg getyp omwille dat jij het snapt