Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Scholieren op de barricades

Geschreven door Bjorn op 23/11/2007
Even dacht ik nog dat ik een artikel over de stakingen in Frankrijk zat
te lezen, maar na een paar keer knipperen met mijn ogen, drong het tot
me door: Nederlandse scholieren staken en gedragen zich gelijk als hooligans! Waarom is dat toch? Komt het anders niet over of denken die kids nu echt dat rellen je eis voor minder lesuren kracht bijzet?

De politie zag blijkbaar geen andere mogelijkheid om op die kinderen in te hakken. Waarschijnlijk meer frustratie over hun eigen kinderen die ook lang niet atijd luisteren. En mijn ouders altijd maar klagen dat we niet tot de protestgeneratie behoren. De blauwe plekken van die Middelburgse kids spreken toch echt boekdelen....


 
 • Reactie door Berend op 26/11/2007
  egt te kansloos die politie! lekker op kids inslaan, echt stoer hoor!
 • Reactie door Jessica op 26/11/2007
  de polietie is egt ZIELIG!! IK HEB OOK GESTAAKT HOOR!!
 • Reactie door henkie op 26/11/2007
  Nu zouden al die scholieren ook moeten gaan staken voor goede idealen. Dan zou de toekomst er misschien toch niet zo hopeloos uitzien. Mensen verzamelt u en werpt omver de hedendaagse burgerlijkheid en propagandapraat!
 • Reactie door jos op 26/11/2007
  heel nederland moet gewoon staken lol alle mensen waarvoor weetik niet maar het lijkt me grappig :P
 • Reactie door Tukker op 26/11/2007
  Stakingen in Enschede waren nice!! Patronen naar Politie xD
 • Reactie door reinout op 26/11/2007
  ziek hoor, gooi ff een brandbom midden in die groep politielui
 • Reactie door Dhr. Dovsman op 26/11/2007
  En overheid, nu nog iets te zeggen? Vind je dit niet een beetje overdreven en idioot? En als de ouders nou eens in opstand komen tegen deze belachelijke acties? Dan helpen die knuppeltjes niet meer hoor.. een ouder
 • Reactie door Pieter op 26/11/2007
  lkkr zinvol denk je dat je dan nog serieus genomen wordt???
 • Reactie door Ik toch op 26/11/2007
  De grootste onzin, al dat staken... En maar zeuren dat kinderen 2 uurtjes langer per week op school zitten... Who cares? Beter wordt er, op een juiste manier gepleit voor onderwijs, niet voor minder uren. Een probleem is inderdaad wel, dat scholieren op school worden gehouden met onzinnige opdrachten. Geef ons, scholieren gewoon op een juiste manier goed les, dan maken die extra uren echt niet meer uit! Maar ga ons niet, als vee, in een hok opsluiten zonder wat uit te voeren, dat kan gewoon niet werken!
 • Reactie door de_muuuuuuug op 26/11/2007
  onzin, het zijn gewoon relnichtjes die uit zijn op sensatie :D
 • Reactie door Henk op 26/11/2007
  Er is zeker een verschil tussen staken en rellen schoppen, bij staken is het de bedoeling dat je ergens voor staat en je alleen je taak( school gaan) uitvoert, je kan beter gewoon je gedragen anders neemt niemand je nog serieus en willen ze die "jeugd van tegenwoordig" alleen maar langer op school houden om dit soort ongein tegen te gaan!!
 • Reactie door ben op 26/11/2007
  Staak lekker zoveel als je wilt maar gedraag je dan ook normaal. stoer hoor om met 500 man tegen de politie zeuren en dan maar klagen over een paar blauwe plekken. Wees dan ook zo stoer.
 • Reactie door Nick op 26/11/2007
  Inderdaad, laat ons gewoon fatsoenlijk les hebben. Weet je wat er gebeurt met het onderwijs in dit land? Nee? Dan zal ik het eens duidelijk vertellen: 1. Jonge leraren krijgen enorm weinig betaald, de overheid vondt dat ze te veel uitgaf aan "dure" leraren. Het gevolg hiervan is dat er veel minder leraren zullen komen, en dan zeker leraren van de categorie 1e graad. Om deze reden zullen leerlingen op het VWO in de toekomst les krijgen van iemand die zelf HAVO heeft gedaan. 2. Het ministerie vindt het niveau van het onderwijs onder de maat! Daarom laten ze scholieren ng maar wat uurtjes daar wegrotten op een stoeltje ZONDER leraar (ook wel verplichte mediatheekuren genoemd) om daar zogenaamd "te studeren", iets wat ze thuis ook kunnen als ze willen. Lessen die uitvallen worden ook op deze manier opgevuld, om scholieren nog maar meer te demotiveren huiswerk te gaan maken. Snappen ze nou echt niet dat ze zichzelf tegenwerken, en al hun acties een averechts effect heeft op scholieren? Ik zeg het maar n keer: bewuste scholieren en leraren van Nederland, STAAKT! Staakt als nooit tevoren, tegen alle kromheden in het onderwijs van tegenwoordig! WE VERDIENEN BETER!
 • Reactie door tja op 26/11/2007
  thumps up for nick, stelletje achterlijke leerlingen die niet eens weten waarvoor ze staken
 • Reactie door Lotte op 26/11/2007
  Ik ben blij dat door die stakingen de het aggresieve geweld door de politie duidelijk wordt. Dit maakt maar eens duidelijk dat er geen verharding van de kraakscene is maar een verharding van de politie. Oh, en ga door met staken want ik sta achter jullie hoor.
 • Reactie door janine op 26/11/2007
  Super dat staken!! Ga eerst maar is zinnige lessen geven, voor je dr nog meer van maakt! Als ik nu de uren die ik eigenlijk niet nodig heb, zou spijbelen, zou ik waarschijnlijk 3 blokken naar school moeten ofzo, nog geen hele dag! Als ze die lesuren nou eerst is vullen met iets waarvan we kunnen: daar ga ik nog een keer voor na school, mogen ze het van mij misschien nog wel wat meer maken...
 • Reactie door Laura op 26/11/2007
  Ik vind dat staken echt goed bedacht! de politie moet niet zo stoer komen doen en mensen onnodige gaan lopen slaan. Slaat echt totaal nergens op, alleen als het nodig is.
 • Reactie door Anne op 26/11/2007
  Het staken moet echt doorgaan! Wij moeten 's duidelijk laten zien wat wij vinden over die belachelijke norm.
 • Reactie door Jesse op 26/11/2007
  Staken moet echt F*cking door gaan!! Ik vind idd echt lomp dat de politie zo mietig is om te gaan slaan. Ik kan wel begrijpen dat sommige leerlingen de politie zit uit te dagen, maar moet je daarvoor gaan slaan? 1040 uur is veel te veel is :S, slaat gewoon echt nergens op. We moeten gewoon gezamelijk een bepaalde tijd afpsreken wanneer IEDEREEN in Nederland staakt.
 • Reactie door Coen op 26/11/2007
  Lelijk hoor, dat staken van jullie. beetje relletjes schoppen in de stad. staken doe je door niet naar school te gaan en voor mij part met zn allen op het schoolplein te staan of voor ht gemeentehuis. niet eieren gooien en rellen schopppen, stelletje sensatiezoekers!
 • Reactie door 'vroeger' op 27/11/2007
  Stel jullie eens niet zo aan ! 1040 uur is NOOIT teveel geweest, zo'n 10 jaar geleden was het nog 1200 uur... Trouwens: kansloos, die 'jeugd', die wel rellen trappen, maar niet eens weten, WAAROM ze staken.... Die jeugd van tegenwoordig.... ZUCHT !
 • Reactie door Charly op 27/11/2007
  @ 'vroeger': je hebt helemaal gelijk ! :)
 • Reactie door Jorden op 27/11/2007
  eeeh iedereen die loop te zeiken over hoe triest het staken wel niet is zijn die er ook van bewust hoe tering saai het opscholen is tegenwoordig als daar dan ook nog eens extra uren bijkomen vind je het gek dat daar tegen gestaakt word met rellen dan sla je 2 vliegen in 1 klap, wat sensatie en nog opkomen voor jezelf ook... en zo denkt de jeugd voor iedereen die dat niet snapt f*k jou
 • Reactie door Cremers op 27/11/2007
  Ik weet heus wel dat het hl saai kan zijn op scholen. Ik ben het er ook mee eens dat er iets gedaan moet worden aan de kwaliteit van het onderwijs en dat die nutteloze uren weg moeten. Ze moeten pas het aantal lesuren verhogen als het goed kan worden ingevuld met nuttige dingen. Dan is 1040 uur helemaal niet veel. Het bereidt je een klein beetje voor op een universitaire studie. Reken maar dat je daar nog veel meer uren in moet stoppen. De omschakeling middelbare school - universitaire studie wordt op deze manier steeds moeilijker.
 • Reactie door ikkee op 27/11/2007
  als je weet waarom je staakt.. prima maar staak niet omdat je "stoer" wilt doen! en ga met de schoolleiding praten of hun er aan mee gaan doen? want bijvoorbeeld bij mijn school hebben we een 0e en een 9e uur dan zit ik van 7.40 tot 16.50 op school.. en ik heb waarschijnlijk al meer uren dan normaal! ik heb 33 uur per week! dus zeik allemaal niet! je mag blij zijn dat je naar school KAN! maar effe voor de overheid!: Waarom geef je die 2 uur les niet aan kinderen in landen waar ze het niet kunnen? wij doen het merendeel al niks op school! en dat beginnen we saai te vinden.. waarom nog 2 uur langer op school zitten terwijl we ook kunnen sporten doordat we op school zitten krijgen we meer over gewicht
 • Reactie door Jens op 27/11/2007
  En nu haalt LAKS opeens zijn handen van de scholieren af na gisteren..... Hoe bedoel je 2 -zijdig.
 • Reactie door Willem op 27/11/2007
  Een grote mond? Staken? Laat die stakers nog maar meer naar school gaan. Wie kan er nog zonder fouten een stukje schrijven?
 • Reactie door mark op 27/11/2007
  ik snap ook niet waarom laks ineens de handen van de scholieren afhaalt je weet het ook nooit meer in dit land..ZUCHT
 • Reactie door Ik op 27/11/2007
  @ Willem: ik geef je helemaal gelijk. Het is zo INtriest, wanneer je al die berichten leest.... Niet n is er foutloos geschreven. Laten ze die 1040 maar opschroeven naar 1500 uur !
 • Reactie door staker op 27/11/2007
  1040 is en blijft te veel dus wij gaan door tot het bittere einde
 • Reactie door jeroen op 27/11/2007
  ik hep ook gestaakt en gek gedaan maar hep nu wel een blok rooster te pakken van 4 maanden,maar daar hep ik het wel voor over en morgeh gwn weer staken
 • Reactie door MOI op 27/11/2007
  F*ck the studie-uren!!
 • Reactie door Mandy op 27/11/2007
  OMG kyk hoe ze lope ze zeike dt scholiere stake .. hallooo tis nederland vrijheid van meningsuiting tog? :S & als je in discussie wilt gaan met de overheid of wie dn ook word gezegt dt ze geen discussie wille beginne tsjaa hoe moet het dn anders he .. dan MOET je wel gaan stake..
 • Reactie door Loes op 27/11/2007
  @ Jorden: ik ben me er best van bewust dat het saai is op scholen, ikzit zelf ook nog op school.. maar denk je nou echt dat een beetje rellen schoppen zin heeft?! ik vind het net goed dat de politie die kinderen slaat. het slaat echt nergens op, 'die stakingen' ga dan echt staken, en niet rellen, en zielig eieren gooien, en gaan janken als er dan wat van wordt gezegd!!
 • Reactie door BB op 27/11/2007
  kk polite egt een sjappies
 • Reactie door Annet.. op 28/11/2007
  dit filmpje is echt.. te gek voor woorden. DOE NORMAAL! en trouwens niet dom rellen, maar echt staken is er niet echt meer bij. vrijdag in denhaag : ga echt staken. zo berijken we niets meer n worden we niet meer serieus genomen door al dat vernielen en gegooi met dingen op gemeentehuizen etc. dat is gewoon irritant. maar chte stakers veel succes ik ben het met jullie eens.
 • Reactie door Chantal op 28/11/2007
  Ook stom van hun dat ze zo lomp gaan slopen! Maar ik vind ook dat ze niet moeilijk moeten doen over die uren.
 • Reactie door Dilemma op 28/11/2007
  Geweldsmonopolie op te 'extreme' manier in dit geval... echt een wezenloze die agent...
 • Reactie door Damien op 28/11/2007
  ik ben helemaal niet tegen 1040 uur. vind het juist wel een goed getal. (ik zit nu al aan 32 uur per week (40x34=grofweg 1360uur per jaar)). maar die zinloze uren die sommige maken en ik volgend jaar ook moet maken is echt van de zotte! een beetje leerlingen voor niks in een hok zetten om meer lesuren te creeren. omdat dat zo leuk staat. en die mensen die lopen te zeiken dat als je werkt je 40uur per week blablabla... zijn ook echt triest. ten eerste, als ik voor elk van mijn schooluren betaald zou rijgen zou ik niet klagen. en ten tweede, het gaat zowieso niet over die uren. het gaat erom dat de kwaliteit de boventoon moet voeren en niet de kwantiteit. dus ook respect voor nick van die post hierboven ergens. maar waar ik de mensen die klagen wel gelijk in geef is dat die relletjes niet kunnen. (maar dat zijn vooral mavo patienten wie dit toch niet aangaat en die dat alleen maar doen voor de sensatie)
 • Reactie door Pieter op 28/11/2007
  Denk allemaal eens na, rellen tegen 1040 uur heeft geen zin! Het probleem is juist dat er teveel "tussen" uren zijn, want 1040 uur is iets meer dan 5 uur per dag! en ik neem aan dat de meeste scholieren dat wel vol kunnen houden toch? Dus ze moeten tussen uren proberen te voorkomen, maar dat lukt weer niet door het leraren tekort. Een lastig probleem, maar die rellen, erg zielig...
 • Reactie door hoi op 29/11/2007
  stop met staken. heeft geen zin. wil je nog wat leren?????????
 • Reactie door koerdo_ op 29/11/2007
  stAkke? leuk maar het moet niet te ver gaan met eiren gooien of iets dergelijks vind ik absurd,dom en debiel . met eiren gooien los je nixx op:).
 • Reactie door onc op 29/11/2007
  heey
 • Reactie door onc op 29/11/2007
  heeeeeeeeeeeeeeeeeeeey
 • Reactie door Mii op 29/11/2007
  Hall !! Ik wiil niie ng langer op sgOol siitte hoor !! Iick heb na sgOol Ook nOg werk !! Dan maar sTake !!!!!!
 • Reactie door JeENS op 29/11/2007
  BENNDE ZAGERS! in belgiee doen wij veeeel meer ure 36 uur per week Ge moet ni ligge memme vor een paar uurkes meer! :)
 • Reactie door hoi op 29/11/2007
  zegguh meeste mense praate nederlands ga jij nou maar op een .be site daar kunne ze begrijpe wat ze zegge. en met eieren gooie los je wel wat op wie niet wil horen die moet voele!
 • Reactie door M4E op 01/12/2007
  En ze zeggen dat er in het buitenland mensen worden mishandeld. Nederlans is echt geen vrije land (meer)...... k heb zelf liever een paar uurtjes meer dan leer ik tenminste fatsoenlijk nederlands schrijven...
 • Reactie door ocfYSpONadHWxWtJBI op 21/06/2011
  Kudos to you! I hadn't thguoht of that!