Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen. 

Alles over seks Alles over seks

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Kleurtjes in 't ziekenhuis

Geschreven door Lisanne op 20/11/2007
Hebben jullie het ook gehoord? Het ge-wel-dige idee van onze eigen Jan Peter? Maatschappelijke stages worden verplicht voor scholieren van het middelbaar onderwijs. En als ik aan maatschappelijke stages denk, dan denk ik onder andere aan het ziekenhuis. Voor zo'n maatschappelijke stage in het ziekenhuis ben ik cht niet in de wieg gelegd. In dat gebouw ben ik altijd labiel. Een emotioneel wrak. En ik was er gisteren nog.'Ik hou niet van ziekenhuizen,' bedacht ik me terwijl ik in de gang een tekening van een bijdehante CliniClown inkleurde. De broek moest geel met rood en groen. Hopelijk vrolijkte dat de boel nog een beetje op. Geel. Een ziekenhuis is een gebouw vol met emoties. Hoeveel tranen van verdriet zijn er wel niet gevallen in de gangen, waarin men te horen kreeg dat een dierbare er slecht aan toe was. Oranje. En hoeveel tranen van blijdschap zijn er al wel niet gevloeid, nadat er weer een piepklein, kwetsbaar mensje ter wereld was geperst. Groene stift. En laten we niet vergeten: alle mensen die worden genezen, en alle mensen die worden opgegeven. Het gebeurd allemaal tegelijkertijd, in datzelfde gebouw. Gevreesd en geliefd. En ik houd er niet van. Ik heb wel ontzettend veel respect voor de mensen die hier werken. Blauw kleurtje. Ik zou dit werk echt niet kunnen doen, ik houd niet van lichamen. En al helemaal niet van zieke lichamen die zo zwak zijn dat ze afhankelijk zijn van anderen. Groen. Ik houd ook niet van pasgeboren baby's, want de stank van volgepoepte luiers overheerst te veel. Nee, laat maar mij lekker boven een kleurplaat hangen in dat ziekenhuis met het verstand op nul. Zoals nu. Paars. Knalpaars. Ik bewonder de verplegers en de artsen, dat zij poep en pies en kots en zweet en kwijl en bloed kunnen opruimen. Dat zij in huiden kunnen prikken, en dat zij baby's durven te wassen. Waar is de rode stift? Dat zij de verantwoordelijkheid van de patinten op zich kunnen nemen. Dit zou echt niets voor mij zijn; ik ben al vies van mezelf. Laat staan dat ik het kwijl bij een patint liefdevol zou kunnen wegvegen met een doekje. Bovendien ben ik veel te gestresst. Al die alarmbellen en piepertjes zouden mij tot waanzin drijven en hierdoor zal het algemene welzijn van de patinten duidelijk achteruitgaan. Rode stift gevonden!
Nee, laat mij maar lekker dom kleuren.


 
 • Reactie door henkie op 26/11/2007
  In dit geval vind ik het juist wel een goed plan. Een maatschappelijke stage kan juist goede afwisseling bieden tot het normale eentonige onderwijs. Op mijn school vindt er elk jaar een stage plaats, die heb ik altijd erg leerzaam en plezierig ervaren.
 • Reactie door martijn op 26/11/2007
  Slaat helemaal nergens op die maatschappelijke stage, heb al zo weinig tijd, moet ik ik nog 1 uur de week een maatschappelijke stage doen>:-0
 • Reactie door Oeller op 26/11/2007
  jah man ik zit al zo lang op school, werk 10 uur in de week en moet dan ook nog eens gezellig stage gaan doen
 • Reactie door kilian op 27/11/2007
  ja ik ben dan de hele dag op school bezig ik kan soms savond niet eens meer eten want dan heb je weer zown dag gehad op school waar alles veel te lang duurt je kunt alleen maar dingen doen na school en hoe veel vrij krijg je om iets voor je zelf te doen in het weekend 2 dagen waar van je schtends moet uitrusten en savonds iets leuks kan doen en zondag kun je 1 keer uitslapen maar dan moet je ook weer optijd naar bed want anders kom je er niet uit ja school leuk maar niet voor je ehele leven tog ik weet dat het belangerijk is maar leven je school maken gaat iets te ver-_-
 • Reactie door hannie op 28/11/2007
  de overheid stopt maar niet met zeuren he!? eerst zeuren dat de jeugd te veel overgewicht heeft(nou sorry hoor maar wij moeten 1040 uur per jaar op school zitten dan hebben we daar echt geen tijd meer voor naast ons huiswerk!) en nu ook nog maatschappelijk werk! mogen we geen sociaal leven meer hebben ofzo!!??
 • Reactie door hannie op 28/11/2007
  enne henkie ik vind het echt geen goed id hoor als jij maatschappelijk werk wil doen gaah je gang maar ik vind dat je het ook moet respecteren als mensen het niej willen doen!
 • Reactie door ivo op 28/11/2007
  Toenvallig moest ik er vandaag een doen maar dan op een begraafplaats word je trouwens ook niet vrolijk van
 • Reactie door jelmartjuhh op 29/11/2007
  ik moet ook maatschappelijk stage doen verdomme 40 uur vrijwilligers werk doen:O nutteloos naar mijn mening
 • Reactie door chantal op 29/11/2007
  naja! wat een stelletje zijn jullie zeg! het is juist goed dat jullie eens wat nuttigs voor de maatschappij moeten doen ipv dat rond gehang en gelummel van jullie!
 • Reactie door hez op 02/12/2007
  het is stom dat je maar 8 uur onder schooltijd mag doen, bij ons op school is er een programma waarbij de leerlingen een op een computerles geven aan ouderen, dit vind ik wel leuk, het is alleen zo stom dat dit moet, dat moet, zus moet, zo moet, alles is gwn te veel geworden, zo hebben wij ook 60 uur lob wat we allemaal zelf buiten het rooster moeten doen... hellow, alsof we nog niet genoeg te doen hebben!
 • Reactie door lisanne op 03/12/2007
  moet je dat dan ook gaan doen als je op het vwo zit? dat zou ik echt dom vinden, ik bedoel je moet al zoveel leren, dus ik heb wel wat beters te doen hoor!