Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Sonja Bakker

Geschreven door Ceyda op 16/11/2007
?Ik vind Sonja Bakker maar een trut?, zei ik in de kantine. ?Al die mensen die haar boeken kopen en er toch geen donder mee opschieten.? Mijn schoolgenoot ging er fel tegenin: ?Maar ze is wйl slim. Kijk hoeveel geld ze verdient met die boeken.? Slim. Wat is slim? Is het slim als zo?n rotboek over afvallen het best verkochte boek in Nederland is? Slim, als je grote literaire schrijvers van de troon verstoot met een boek met een heleboel pagina?s met tekst waar mensen alleen maar gestrest en ongelukkig van worden? Slim, als je er tientallen pagina?s voor nodig hebt om te zeggen: 'eet minder, sport meer'? En het dan ook nog waagt om nog meer geld uit de zakken van de hopeloze Nederlanders te kloppen door meerdere boeken uit te geven?

 
 • Reactie door anoniem op 17/11/2007
  stom
 • Reactie door Alwetende op 18/11/2007
  Het volk is nou eenmaal niet slim
 • Reactie door magdalena op 18/11/2007
  omg . Mensen zyn er blij mee en zyn vaak enthousiast omdat ze zyn afgevallen dus ik denk niet dat het zo dom is
 • Reactie door Ilona op 19/11/2007
  Had Sonja geen anorexia?
 • Reactie door Anne op 21/11/2007
  Je hebt het netjes verteld.. Maar ik vind het opzich wel netjes dat er nu een 'goed' boek is die de mens aan het denken zet. Want je weet dat de mensen tegenwoordig steeds dikker/breder worden, door dit boek kan men een 'speciaal' eetpatroon nemen en daardoor afvallen. Het is eigenlijk maar net hoe je het bekijkt ;)
 • Reactie door misssyy op 21/11/2007
  hahah het is wel waar hoor iedereen koopt zoo een boek maar ken ok mensen die zegge dat die boek wel helpt dat is ok weer waar!!
 • Reactie door Anneke op 21/11/2007
  Dat maakt Sonja idd niet slim. Slim is wijs. Is Sonja wijs hoe ze het doet? Haar boeken, eetpatronen zijn door verscheidende mensen niet gezond verklaard. En het effect is ook in vele gevallen ook niet op lange termijn.. Alleen de zakken op je heupen worden dunner....
 • Reactie door sophie op 23/11/2007
  Het werkt ander heel goed! Ik en veel mensen die ik ken hebben dit gevolgd en het werkt echt. Het is trouwens geen dieet maar een andere manier van eten. Ik eet nu veel meer dan hiervoor maar je valt wel af.
 • Reactie door superstar op 23/11/2007
  Je moet voordat je je zo negatief uitlaat over mensen die iets aan het overgewicht in de wereld willen doen, eerst eens bedenken dat overgewicht echt een ziekte is. Daarbij heeft wetenschappelijk onderzoek laatst uitgewezen dat als je eenmaal in de klasse van zwaar overgewicht zit je er niet meer van af zult komen. Dit gebeurt maar in zeer weinig gevallen! Als mensen doormiddel van zo'n boek op gewicht kunnen blijven is het toch niet nodig om je daar zo negatief over uit te laten. Heb je zelf misschien overgewicht en lukt het jou niet om af te vallen? (Let wel: ik zeg niks over sonja bakker zelf, ze overdrijft het misschien wel met 4 boeken en ze verdiend er te veel aan maar heel veel mensen hebben wel een goede steun aan haar boeken en wat is nou eigenlijk belangrijker?)
 • Reactie door pfff op 25/11/2007
  Snapt er hier iemand wel dat Sonja Bakker een CRASH DIEET verkoopt? Als in: 1000 kcal per dag eten... dan is het logisch dat je afvalt ja. Maar op de lange termijn kom je net zo hard weer aan, omdat het geen realistisch eetpatroon is.
 • Reactie door kim op 26/11/2007
  het is niet een crash dieet als je gewoon de tips opvolgd: ja, inderdaad, in het begin zal je weinig calorieen binnen krijgen. Dat veranderd echter langzaam in meer en aan het eind kun je gewoon normaal eten, allen heb je jezelf dan waarschijnlijk aangeleerd dat je een bak fruit pakt ipv een bak met chips... en superster, dat is echt laag: je zegt dat je niets persoonlijks zegt over Sonja Bakker, maar tegelijkertijd val je de schrijfster van dit stukje aan door te zeggen dat ze misschien overgewicht heeft..... moet je dat hebben om kritiek te mogen uiten op dieten?? x-kim
 • Reactie door hans op 26/11/2007
  Sonja is gewoon the bom,,ik zou best wel een keer is met haar willen chille...en dan spijbelen tijdens duits!
 • Reactie door willem op 26/11/2007
  die boeken zijn allemaal flauwekul, laten de moeders maar een normaal eetpatroon volgen en niet iedere dag naar de snackbar hollen. moet je haar jeugdfoto's eens bekijken
 • Reactie door sjaak op 12/05/2008
  ik ben het helemaal mee eens met ceyda toppiej
 • Reactie door Teplokru op 23/02/2009
  Можно ли построить дом дешевле 1000 уе за метр? Можно комплексные решения от ТЕПЛОК из качественных аэроблоков позволяют строить быстро индивидуальные дома при цене квадратного метра до 300 уе! Вы знаете существуют нормальные европейские технологии каменного домостроения малоэтажного например технология ИТОНГ и комплексные решения от ТЕПЛОК где высококачественные материалы и просте решения позволяют существенно экономить на возведении стен и отделке!