Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Historisch Huurmoordenaartje spelen met Brainpower en Intwine

Geschreven door Scholieren.com op 05/11/2007
Op 15 november komt voor de gameliefhebbers weer een ultra-vette game uit: Assasin's Creed. Scholieren.com mocht alvast kijken of deze game alles was wat het belooft te zijn en had ook een gesprek met de makers van de titelsong: Brainpower en Intwine. De clip kun je hier natuurlijk ook bekijken. Assasin's Creed speelt zich af in de middeleeuwen tijdens de derde kruistocht. Het verhaal speelt zich af in Jeruzalem en Akko: steden waardoor je lopend of te paard van stad naar stad reist. Vanwege de geweldige graphics lijkt het alsof je in een middeleeuws reisprogramma zit. Je beschikt over enkele interessante opties die anders zijn dan in andere spellen, zoals 'blend' waardoor je tussen de mensen op straat niet gezien kan worden. Of 'hawk eye', waarmee je in een oogopslag je vijanden en targets ziet. De missies kan je op meerdere manieren uitvoeren waardoor iedereen het spel op een andere manier zal beleven. Het is net als GTA ook een free-roaming game waarin je je vrij kunt bewegen, tegen muren kan oplopen, van daken kan springen en mini-missies kan uitvoeren zoals zakkenrollen. Het speelt echt heerlijk weg. En ziet er geweldig uit!
Voor de titelsong hebben Brainpower en Intwine samengewerkt aan een vet nummer dat eigenlijk onder geen enkel genre te plaatsen valt. Een mix tussen rock en rap is nog de beste omschrijving. Het nummer wordt nu zelfs als single gelanceerd.

Brainpower: ?TLM, mijn dj, was bij Ubisoft (de maker van de game, red.) en hoorde dat ze een nummer zochten, een mix tussen rock en hiphop. Ik dacht meteen aan Intwine, want ze zijn gewoon de beste rockband van de Benelux en ik heb al eerder met ze gewerkt. Ben toen naar mijn management gegaan en we zijn de studio ingegaan. Dit is de eerste keer dat we vanaf de basis zouden beginnen, dus een compleet nieuw nummer zouden maken.?

Duurde het lang om de song te maken?

?Het langste was de mix. Het was een constante uitwisseling van iden die over en weer vlogen.?

Moest het nummer nog aan bepaalde voorwaarden doen, omdat het voor deze game is gemaakt?

Brainpower: ?We hebben de trailer van de game gezien voordat we aan de gang gingen, want de game was zelf nog niet helemaal af. Mijn lyrics waren eerst iets te?bloeddorstig. Ik moest het een klein beetje veranderen. Ik denk dat als het niet voor de game was geweest, dat het een ander eindresultaat had gehad.?

Spelen jullie zelf veel games?

?Ja! Vooral de Free Roaming Games zijn echt dope. Tijdens een optreden in Ahoy hadden we meerdere Playstations bij ons die we toen via de gang hebben gelinkt aan elkaar, zodat we met multiple players GTA konden gamen. Verder is de Star Wars game vet, en speelt Jacob (van Intwine) echt heel vaak GTA."

Het nummer is een mix tussen hiphop en rock. Kun je het een beetje vergelijken met ?Encore?, van Linkin Park en Jay-Z?
Brainpower: ?Ik vind het een compliment dat ik wordt vergeleken met Jay-Z, maar het lijkt voor geen meter. Zij hebben in feite 2 nummers samengevoegd naar 1 nummer; wij zijn echt van ?scratch? begonnen.?

Het zijn Engelse lyrics, ook van jou, Brainpower. Betekent dat we meer Engelse songs van je kunnen verwachten, of was het alleen maar omdat Intwine Engelse nummers maakt?

Brainpower: ?Ik heb altijd wel een paar Engelse tracks en lyrics gehad die op de achtergrond speelden. Wil er wel verder op borduren. Maar de track moest ook Engels zijn, voor de game.?

En kunnen we nog meer nummers van jullie samen verwachten?

?We hebben wel plannen ja?.?

Kortom: een bervette game, met een bervette plaat: dit is zeker een goede voor je verlanglijstje!

[movie:/assets/video/Intwine%2520&%2520Brainpower-The%2520Chosen-V4-MPEG-4%2520.mov]

 
  • Reactie door Koen op 05/11/2007
    Hehe, vet jongens! Wist niet dat Brainpower de themesong deed
  • Reactie door Naamloos op 15/05/2008
    lol xD
  • Reactie door Mij op 10/06/2008
    lol XD