Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Luister jij ooit naar podcasts? Wij doen onderzoek naar podcasts en willen graag jouw feedback op een idee van ons. Jij kunt helpen door de vragenlijst (circa 3 min) in te vullen. Ook als je nooit podcasts luistert! 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

All Missing Pieces: de jongste Nederlandse rockers ooit

Geschreven door Scholieren.com op 29/10/2007
Sinds hun debuutsingle I Want You To Know vorige maand uitkwam, stijgt de populariteit van de Haagse band All Missing Pieces meer dan ooit. Wanneer je hun muziek hoort, is het onmogelijk de link te leggen met drie jongetjes die de kleuterklas nog maar net ontgroeid zijn. Toch is het zo: All Missing Pieces bestaat uit Camiel van veertien jaar en zijn broertjes Wrister van twaalf en Quinten van tien. Waarschijnlijk iets te jong om te begrijpen wat hun vrouwelijke fans ze allemaal naroepen op straat, maar de jongens rocken de pan uit? Luister nu naar de nieuwe single I Want You To Know! "We zijn nooit echt op het idee gekomen om een bandje te vormen, het was er gewoon ineens", vertellen de jongens hoe de band twee jaar geleden ontstond. Muzikaal passen ze ook behoorlijk goed bij elkaar: Camiel zingt en speelt gitaar, Wrister drumt en Quinten speelt de basgitaar en neemt daarnaast ook de backing vocals voor z?n rekening. Hun grote voorbeelden zijn de Arctic Monkeys en The Hives. En mede-Haagse band Di-Rect dan? "We zijn gewoon bevriend met ze", luidt het antwoord.
Gebrek aan fans heeft All Missing Pieces niet: bij elk optreden zijn leeftijdsgenootjes, enthousiaste familie en ook veel oudere fans te vinden. De aandacht van meisjes groeit ook met de dag: hun Hyves-pagina heeft inmiddels al ruim 1170 vrienden. Dat de jongens amper bij hun microfoons kunnen komen, maakt de meeste meiden als fan-zijnde niets uit: krabbels zoals 'Love ya', 'Quinten is Liev' en 'Camiel you are so hot, ik smelt steeds als ik jullie hoor zingen' overheersen op hun website.
De jongens vinden de kick van het optreden het leukste aan het spelen in een rockband, hoewel dat niet bijster vaak voorkomt door hun leeftijd. "We kunnen bijvoorbeeld maar twaalf keer per jaar spelen." Ach, met een single op de 25e plaats in de Mega Top 50 hoef je ook niet bepaald dagelijks op te treden om nog meer fans te kweken?
Hoe is hun single I Want You To Know eigenlijk ontstaan? "We zaten gewoon te jammen en toen kwam dit eruit", legt Quinten uit. "Alle bezoekers van Scholieren.com moeten onze single kopen, en weten dat we van hem of haar houden!" Tja, moge dat duidelijk zijn? Ach, de jongens vinden het vooral belangrijk dat ze over tien jaar nog steeds lol hebben in de muziekbusiness. Als hun succes dan nog net zo groeit als nu: waarom niet?
Meer over AMP kun je vinden op hun weblog.

[audio:/assets/mp3/IWantYouToKnow.mp3]

 
 • Reactie door Joostmaghetweten op 29/10/2007
  Leuk voor de gemiddelde punker/skater, maar een beetje muzikaal aangelegde moet toch zeggen dat de zanger ronduit niet kan zingen, en het gitaarwerk wel errug standaard is.
 • Reactie door cash op 30/10/2007
  ahjoh, zolang je lol hebt in muziek maken en debiele fans hebt, who cares? betere muziek komt toch met de jaren, het is al knap dat ze zo jong al ''goed'' genoeg zijn.
 • Reactie door nature 1 op 07/11/2007
  Vind de muziek wel grappig maar beetje standaard...
 • Reactie door datenemeisje op 14/11/2007
  hmm.. k vind het wel n lekker nummer.. als je beetje hyper bent ga je hier totally op los
 • Reactie door ijsklontje op 18/11/2007
  die klinken t standaard
 • Reactie door Cherryl op 18/11/2007
  De muziek vind ik echt tof maar je moet er van houden maar voor MIJ is het logisch ik ben een gothic/rocker (Quinten is het lekkerst ;)
 • Reactie door lisette op 19/11/2007
  mmh, dus echt NIET mijn smaak.
 • Reactie door Kelly op 21/11/2007
  Best redelijk nummer. Alleen beetje standaard.
 • Reactie door Cherryl (weer!) op 24/11/2007
  Het is en blijft goeien muiziek en die gastmdn blijfen LEKKER ;-)
 • Reactie door sanne op 27/01/2008
  jezus,, ff slecht commentaar allemaal op amp maar ze zijn gwoon te goed voor jullie;) guyz love ya(L)!!!
 • Reactie door Merle op 19/02/2008
  Soooooo koeel(L) Ze zijn soo hot!!! X.
 • Reactie door snoopy op 19/03/2008
  leuke muziek!!!!
 • Reactie door jolien op 21/03/2008
  ze kunnen ontzetten goed spellen en zingen en camiel is een lekker ding.....
 • Reactie door Foto's online op 01/04/2008
  Hallo Fans, Mooie foto's van all missing pieces op www.puurziek.nl van Paaspop 2008. ff checken dus
 • Reactie door nowzy op 31/10/2008
  CAMIEL JE BENT ZOOW LKKR!!!