Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Acteurs Timboektoe aan het woord

Geschreven door Scholieren.com op 11/10/2007
Een tijdje geleden hadden we al de preview van Timboektoe gezien en konden we vertellen hoe leuk de film is, nu kunnen de acteurs van de succesfilm het ook zelf nog eens melden. Scholieren.com sprak met Willem Voogd (Jules), Bo Mearten (Isa), Jeronimo van Ballegoijen (Brian) en Mees Peijnenburg (Kars). Ben je tevreden met het eindresultaat?
Willem: Ik ben wel tevreden. Het blijft altijd gek om jezelf terug te zien. Dan ga je toch denken van: ik had dit anders moeten doen, en dat had ik beter kunnen doen. Maar de film zelf ziet er goed uit.

Mees: Ja, echt enorm tevreden. Het was wel raar om het verhaal te zien. Je bent er de hele vakantie mee bezig geweest en dan zie je ineens dat het zo en zo loopt. Ineens zie je het eindresultaat van alle scnes bij elkaar.

Lijk je op de persoon die je speelt?
Jeronimo: Brian en ik hebben wel dingen gemeen, zoals bijvoorbeeld jaloezie. Hij trekt ook te snel conclusies, nog voordat hij heeft uitgevonden wat er aan de hand is. Verder is Brian natuurlijk een goede vriend en ik wil niet zeggen dat ik dat ook ben, maar?.

Mees: Nou, we hebben toevallig allebei bruin haar en bruine ogen. En ik heb ook een zus, dus ik kon me die broer-zus-relatie goed indenken. Ik val zelf ook wel eens uit tegen mijn zus. Het is af en toe gewoon haat, waarbij je elkaar constant aan het sarren bent.

Willem: Nee, absoluut niet. In de hele film kropt Jules zijn problemen op, en wil dat niemand erachter komt. Hij praat met niemand over zijn gevoelens en is eigenlijk de hele tijd bezig alles te verbergen. Ik heb dat niet. Gelukkig ben ik meer open en kan er wel gewoon over praten.

Welke scne vond je het leukst om te spelen? Of het moeilijkst?
Jeronimo: De emotioneel moeilijkste, waar ik echt naar opkeek, maar tegelijkertijd naar uitkeek, was wel de ziekenhuisscene met Willem. Die is heel psychologisch en is eigenlijk ook wel het hoogtepunt dat mijn rol heeft in de film.

Mees: De scenes met de hele vriendengroep, bijvoorbeeld met de ruzie, aan tafel. En ook de familiescenes vond ik echt leuk.
Een ruziescene tussen mij en Isa heb ik heel lang voorbereid. Het ging iedere keer wat te traag. Pas toen we echt aan het draaien waren, kwam het op gang.

Hoe kwam je aan je rol in Timboektoe?
Bo: Ik heb me heel erg lang geleden een keer opgegeven bij een castingbureau. Er waren 3 auditie-rondes, en toen de eerste al voorbij was, werd ik ineens opgebeld omdat ze mijn foto hadden gezien en toen vroegen ze of ik nog mee wilde doen voor de tweede en derde ronde. Daar kwam ik doorheen en toen werd ik uitgekozen als Isa.

Mees: Vorig jaar maakte ik een profielwerkstuk over boekverfilmingen, omdat ik zelf ook achter de schermen wil gaan werken. Het liefst iets met regie. Voor dat profielwerkstuk heb ik toen ook Maria Peters genterviewd, die onder andere het script voor 'Afblijven' had geschreven. Zij hoorde dat ik zelf ook acteer en nodigde me toen spontaan uit voor de derde auditieronde.

Hoe reageerden je toen je hoorde dat je de rol had gekregen?
Bo: Ik begon te springen en gillen. Ik kon het niet geloven.
Toen ik het aan andere vrienden vertelde, geloofden ze me eerst ook niet! Maar later waren ze wel heel blij voor me.

Jeronimo: Ik geloof dat ik heel normaal reageerde aan de telefoon, maar dat ik het wel tegen iedereen geschreeuwd heb toen ik ophing. Ik was namelijk met mijn klas op weg naar Engeland voor een werkweek. Die was natuurlijk heel leuk daarna.

En de toekomstplannen?
Willem: Ik had me ingeschreven voor de Toneelschool, in Amsterdam. Helaas heb ik het net niet gehaald: ik kwam tot de laatste ronde. Nu wil ik eerst een jaar acteren, maar ook om wat werk achter de camera doen. Mees wil dat ook, dus we zijn van plan om dat samen te gaan doen. Ik achter de camera en hij meer van de regie.

Bo: Ik zit in de 4e van het VWO, dus gelukkig heb ik nog alle tijd om daar over na te denken. Maar als ik verder kan gaan met acteren zou ik dat wel graag doen! Het is echt superleuk!

Jeronimo: Ik ben net klaar met het VMBO en zit nu in 4 HAVO. Ik ga eerst gewoon de HAVO afronden en dan merk ik vanzelf wel waar ik naartoe ga.

 
 • Reactie door Hannna op 12/10/2007
  Woeehoe jeronimo is echt ee n lekkerdingg
 • Reactie door Katie op 23/10/2007
  Willem en Mees zijn echt Vet Lekker!! <3
 • Reactie door Nikky op 26/10/2007
  Willem;; lekker ding!!:P:P O god ik was helemaal in de wolken toen ik de film zag!!
 • Reactie door nickyyy op 30/10/2007
  Jeronimo zit bij mij op school hij kwam vandaag bij de rama lessen kyken
 • Reactie door remon op 16/11/2007
  egt niet jeronimo niet maar isa (bo maerton) zij is lkkr:P
 • Reactie door isa lover op 16/11/2007
  :P:P:P:P:P
 • Reactie door remon op 16/11/2007
  :O:O:O
 • Reactie door Jeronimo op 18/12/2007
  hahahaha, leuk interview! :D:P haha
 • Reactie door Romeo i love youu!! op 13/01/2008
  nee,, geza weisz is suppah lekkah!! (Romeo XD) :D(L)
 • Reactie door Lizz ! op 25/03/2008
  oo Mij God!.. Wat Zijn Willem En Mees LEKKER!.. ik Kon me T.v wel Aflebberen Toen ik ze zag! :p Haha! Dikke kuss Voor HUN van mij! (L) xxxx
 • Reactie door Madel op 07/04/2008
  WILLEM IS HEEL KNAP!, MAAR ECHT LEUK IS ANDERS!!! xx
 • Reactie door gff op 21/04/2008
  hoi
 • Reactie door Celine op 04/05/2008
  Heee, Die Willem is echt Suppr Lekkr(L) Als ik de zoenscene zie van hem en Bo. Dan ben ik echt zoo jaloers dat ik Bo niet ben ;) xx
 • Reactie door Hannah op 04/05/2008
  OMG Wat is die Willem Lekkr (l) Ik zou echt zoo graag met hem willen tongen(k) xx4563
 • Reactie door SGaaat op 04/05/2008
  OMG WILLEM(l)(k) Hoe kan iemand zo goddelijk zijn als hem!?? hij is echt lekkr
 • Reactie door Annabel op 04/05/2008
  OMG Willem is echt goddelijk, ik wou dat ik hem kende dan zou ik hem meteen schuren in een discotheek!(l) Dat kan hij vast heel goed!
 • Reactie door Halime op 04/05/2008
  OMG>> Romeo Is De Knapste J0nge Met De Liefste En Mooiste Glimlach{helemaal in de wolke van hem:D} LUUFFFFF HIIMMM(k)(L) PS> WILLEM IS DE SCHATTIGSTE VAN HUN ALLEMAAL
 • Reactie door Iris op 10/05/2008
  I Love Willem :D en de rest van de jongens zijn ook niet verkeerd, maar Willem/Jules is gewoon geweldig ;) en de meiden zijn gewoon cool! als Willem bij mij op school zat ofzo, dan had ik llang geweten ;)
 • Reactie door Suzanne op 23/07/2008
  Mees, ik heb net je nieuwste film 'Hoe overleef ik mezelf?' gezien, en ik ben spontaan knetterverliefd op je geworden! Wanneer gaan we trouwen? :D Liefs, Suzanne
 • Reactie door SomeOne;) op 31/07/2008
  OMG Willen&Mees Zyn gwn Sooo HOT:| jeronimo heeft gwn sooon sgattige lach(A) njah xx
 • Reactie door meisje op 18/08/2008
  MEES is de leukste :d xx
 • Reactie door meeslover op 18/03/2009
  meeeeeeeeeeeeeeeeeees is cool:D! en lief:) de rest is sucks
 • Reactie door hoi op 15/05/2010
  hoi
 • Reactie door erBGKzCeRXMTJtjdA op 30/04/2011
  YMMD with that anwser! TX