Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Stoere meiden: interview met Monrose

Geschreven door Scholieren.com op 08/10/2007
Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op TMF: de meiden van Monrose. Voor wie de band nog niet kent: Monrose bestaat uit 3 leden, Senna, Bahar en Mandy, en won in 2006 de Duitse versie van Popstar. Nu, een jaar later, brengen de meiden voor het eerst een album uit in Nederland en staan ze klaar om ook de rest van Europa te veroveren.
Met 'Hot Summer' de eerste single van hun nieuwe album 'Strictly Physical', scoorde de Duitse meidenband een bescheiden hit. Scholieren.com sprak met Senna, de oudste van de drie bandleden. [Een volwassen album]
Op de vraag wat het grootste verschil is met het eerste album, antwoordt Senna beslist: "Het is een grote stap vooruit." Het eerste album was hun baby, het tweede is volwassener en zelfbewuster. Ze kwamen erachter een trouwe groep fans te hebben en wilden hun uiterste best doen om voor hun achterban een sterk nieuw album te maken. Omdat er voor ieder iets wils op moest staan, heeft de nieuwe cd een groot aantal verschillende invloeden en stijlen. "Onze stijl valt niet te omschrijven", zegt Senna: "het is gewoon Monrose."

[Sexy en onafhankelijk]
Wat dat 'Monrose' dan precies is, weet de zangeres moeiteloos samen te vatten. Ze praat snel, veel en neemt nauwelijks de tijd om adem te halen. Monrose is geen stijl, maar een houding die alles te maken heeft met de vrouw van wie de bandnaam is afgeleid: Marilyn Monroe. Zij was vrouwelijk, sexy, onafhankelijk en daarom, legt Senna uit, de verbeelding van de moderne vrouw. De houding van Marilyn is een voorbeeld voor die van de groep. De zangeressen profileren zich als 3 sterke en mooie meiden die weten wat ze willen.

[Geen domme meisjes]
De onafhankelijkheid die ze uit willen dragen spreekt zowel uit de songteksten als uit de nieuwste video, die net als het album Strictly Physical heet. In de clip staan de dames te poseren voor een fotograaf, totdat ze het zat zijn en zijn rol overnemen. Er verschijnen 3 mooie mannen in beeld die de meiden, van achter de camera, moeiteloos weten te dirigeren. Na de 'girlpower' van de Spice Girls en de 'independent women' van Destiny?s Child, komt nu ook Monrose de onafhankelijkheid van de vrouw nog maar eens onderstrepen. "Wees sexy, wees onafhankelijk, geloof in jezelf en uit je met lichaam en ziel."

[Meer dan muziek alleen]
Senna legt, nog altijd zonder adem te halen, uit hoe belangrijk die boodschap is. Ze omschrijft zichzelf als een hardwerkende vrouw. Ze wil succes, gezondheid, een man, kinderen en een carrire in de muziek. Daarnaast predikt ze voor vrijheid van meningsuiting, tolerantie n alle minderheden. Senna zelf is van Marokkaanse afkomst, Mandy is half Italiaans, half Duits en Bahar heeft haar wortels in Turkije. Als afspiegeling van de multiculturele samenleving weten ze dus waar ze het over hebben. Tolerantie en respect zijn belangrijk binnen de groep en dat willen ze ook uitdragen naar buiten. Ze hopen een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen en hun positieve boodschap en muziek te laten horen in heel Europa.

[De toekomst]
Willen de dames verder nog iets? Het antwoord is een duidelijk "ja". Ze willen veel shows, veel werk, Linda de Mol ontmoeten en vaak optreden in Nederland. Het kiezen van 1 doel, 1 (muzikale) stijl of boodschap is misschien niet Monrose? sterkste kant, maar ze geven ons wel alles wat we willen horen.

 
  • Reactie door typische tmf muziek op 09/10/2007
    willen ze linda de mol ontmoeten? waarom zou je dat willen in vredesnaam? let maar op: van die lui hoor je nooit meer wat van. `Wees sexy, wees onafhankelijk, geloof in jezelf en uit je met lichaam en ziel." haha echt een zin voor een nieuwe girlband!
  • Reactie door koetje op 16/01/2008
    ik vind deze site ech t te gek
  • Reactie door Carlos Vreugdenhil op 16/01/2009
    Ik wil een lieve en mooie nederlandse meisje Ontmoeten. En even leuk met elkaar hebben.