Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Musical To The Max ideaal voor CKV-theaterbezoek

Geschreven door Ceyda op 12/10/2007
Nu de zwemkleding weer diep weggestopt achter in de klerenkast ligt en het normale schoolritme weer overheerst, is ook het nieuwe theaterseizoen van start gegaan. Veel HAVO- en Vwo-leerlingen zullen vanwege het vak CKV dit jaar n of meerdere keren als verplichte kost naar het theater moeten. Het ideale CKV-theaterbezoek? Musical To The Max!Musical To The Max is een voorstelling waarin vijf bekende Nederlandse musicalsterren liedjes uit bekende musicals ten gehore brengen. Bijna elk liedje zul je wel herkennen. Van Cabaret tot Grease en van Moulin Rouge tot Annie M.G. Schmidt: iedereen kan deze liedje meeneurin.

Naast een paar serieuze liedjes (over overleden vaders, homo?s en het thuisfront) valt er gelukkig ook erg veel te lachen. Tijdens het blokje met kinderliedjes veranderen de solisten spontaan in een groepje vijfjarige ADHD-ettertjes en ook bij de spectaculaire dansjes waarbij Frans Schraven als een hyperactieve stuiterbal in de rondte springt, is het onmogelijk serieus te blijven.

Maar, het leukste zijn de talloze meezinghits, waaronder Do-Re-Mi (je bent de lul als je op de eerste rij zit, je krijgt gegarandeerd een microfoon voor je neus!), Mamma Mia en Diamonds Are A Girl?s Best Friend.

Een verhaallijn ontbreekt en sommige liedjes hadden wel iets beter ingeleid mogen worden, maar verder staat Musical To The Max synoniem voor een avondje chillen in zachte pluchen stoelen bij veel herkenbare musicalliedjes. Zin om op deze manier je CKV-plicht te vervullen? De volledige speellijst is te vinden op de site van Musical To The Max.