Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Wetenschap saai en serieus? No way!

Geschreven door Gijs op 25/09/2007
Er is een nieuw programma, genaamd 'Het Lab'. Dit is een wetenschappelijk programma, waarin bizarre en idiote experimenten worden gedaan, theorien worden getoetst en psychologische testen worden uitgevoerd door 4 nerds. Ik heb de eerste uitzending gezien, en ik vond ?m echt geniaal. Vanavond om 21.30 is de tweede uitzending op Nederland 3.

Snel dronken
Vroeg jij je ook altijd al af, of je sneller dronken wordt door een rietje? Ik heb het met een vriend geprobeerd, maar na afloop was ik zo zat dat ik de uitkomst van mijn 'vergelijkend warenonderzoek' niet meer wist.
In de eerste uitzending werd duidelijk dat je inderdaad sneller dronken wordt wanneer je door een rietje drinkt, en werd ook nog eens uitgelegd waarom. Er zijn 3 redenen! Da?s nog eens jezelf op een verantwoorde manier naar de kl*te zuipen!

Ook werd een paraplu getest die volgens de ontwerpers tegen alle weersomstandigheden bestand zou zijn. Dus dan zet je de brandwer in omdat te testen! Wilden wij ook doen, maar ja, de brandweer wilde niet. En er werden idioten genterviewd die in een vogelpak uit een vliegtuig springen. Ja, je komt wat tegen in de wetenschap.Vanavond kun je leren of je over water kunt lopen, hoe het is om in een Fennek van de landmacht rond te scheuren en of lekvrije banden ook cht lekvrij zijn. En het ultieme neusje van de zalm: er wordt een heel pak voor het gamen uitgetest!

Testje
Wetenschapsvraagje:
Wat gebeurt er met rozijnen als ze in koolzuurhoudend water terecht komen?
A: Ze exploderen
B: Ze beginnen te dansen
C: Ze zetten enorm uit

Nieuwsgierig naar het antwoord?
Probeer het zelf! Of ga anders naar de site van het lab.


 
  • Reactie door bla op 24/02/2009
    ik snap het niet