Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Verplichte voldoendes voor diploma?! 2

Geschreven door Tom op 10/09/2007
Wow, Eline, ik schrok me vorige week ook helemaal kapot van dat plan van de Onderwijsraad !
Gelukkig is onze minister van Onderwijs het er niet mee eens. Als je bijvoorbeeld Duits wil gaan studeren, maar voor Wiskunde zakt op de middelbare school, zou je niet slagen, terwijl dit helemaal geen invloed heeft op je vervolgstudie. Minister Plaskerk liet ook weten dat als de regel nu al ingevoerd zou zijn, de helft van alle eindexamenkandidaten zou blijven zitten. Wow! Ik ben dus niet de enige met onvoldoendes!
Ook het LAKS (Landelijk Actie Komitee Scholieren) is fel tegen het plan. De hogere exameneis zal niet de aansluiting naar het hoger onderwijs verbeteren, volgens hen.
En hoeraatje dus voor Minister Plaskerk! Zo. En nu weer gauw verder aan mijn huiswerk voor Wiskunde?

 
  • Reactie door anouk op 11/09/2007
    ik ben het er ook niet mee eens, het enige vak waar ik slecht ik ben in engels en als ik daar dus voor zak ben ik gelijk voor alles gezakt terwijl ik voor de rest dan wel gewoon goed sta, gelukkig gaat het plan niet door;