Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Agenda's verboden

Geschreven door Ceyda op 06/09/2007
Najaa, wat er vanochtend toch weer in de krant stond?.
Het lyceum aan Zee, in Den Helder, gaat commercile agenda?s (de agenda?s die er dus leuk en gezellig uitzien) verbieden voor 500 scholieren in de eerste en tweede klassen van het HAVO en VWO. Volgens de directeur ?leiden de leuke verhaaltjes en plaatjes te veel af. Leerlingen komen er woensdag opeens achter dat ze donderdag een repetitie hebben."
In plaats daarvan moeten de leerlingen allemaal een sobere, door de school gemaakte studieplanners kopen voor 9 euro, waarin wel ruimte is om het huiswerk in te noteren.
Ik vind dit echt belachelijk! Waarom voeren ze niet meteen uniformen in, schaffen ze het recht op eigen mening op het schoolterrein af en knippen ze ons haar allemaal hetzelfde?
Een agenda (of de mijne tenminste) wordt altijd goed uitgekozen. Staan er genoeg leuke grappen in, weinig reclame en is de prijs redelijk? Mooi, dan is dat mijn nieuwe buddie voor het aankomende schooljaar. Daar stopt het voor mij echter nog niet bij. Ik beplak hem helemaal vol met allemaal plaatjes, weetjes en tekeningen uit tijdschriften en kranten, of schrijf er zelfs quotes van mijn vrienden in.
Hoe durft die school te denken dat ze zomaar een symbool van onderscheid en creativiteit kunnen afpakken? Sinds wanneer hangen mijn schoolresultaten af van mijn agenda? Ligt het niet vooral aan de leerling(e) zelf dat ze niet goed kunnen plannen? Mijn agenda is vol, misschien wat onoverzichtelijk voor anderen, maar IK ken mijn weg erin. Als ik erachter kom dat ik nog een toets heb de volgende dag en niet heb geleerd, is dat mijn eigen schuld en had ik dat beter moeten noteren, of mijn agenda eerder open moeten slaan. Dat heeft niets met het leuke plaatje te maken dat ik er dan bij heb geplakt!

Daarom een oproep aan alle leerlingen van het Lyceum aan Zee: Koop die saaie studieplanner, maar pimp m dan zo dat hij niet meer te onderscheiden is van je dure, oude, commercile agenda!!

 
 • Reactie door Aniek op 12/09/2007
  Wij hebben schoolagenda's. Bij ons zijn commercile agendas ook verboden..
 • Reactie door Suzan op 12/09/2007
  Hoe triest is dat? Is het dan zo moeilijk voor een leraar te zeggen: 'agenda's van tafel!'? Pfff
 • Reactie door Renate op 18/09/2007
  IK ZIT OP DIE SCHOOL! Ik gebruik 'm gewoon niet, maar het slaat nergens op !
 • Reactie door harry bal op 18/09/2007
  ja appelmoes
 • Reactie door Quicksweex op 18/09/2007
  Ik heb die school agenda ook maar ik vind het juist makkelijk het is niet moeilijk om te begrijpen als de normale agenda's
 • Reactie door Quicksweex op 18/09/2007
  Morgen is er stakking bij het Beroeps onderwijs aan zee met cool cool
 • Reactie door Renil op 18/09/2007
  K zou dat hele ding roze gaan kleuren =D en plaatjes van Tokio Hotel, Bon Jovi, MCR, en alles wat ik maar leuk vind erin mughahaha, kijken wat ze dan doen =D
 • Reactie door Suzan op 18/09/2007
  ja, ze kunnen moeilijk die plaatjes eruit gaan scheuren:D
 • Reactie door Beauty-girl15 op 19/09/2007
  Nou ik vind dat je je agenda gewn op tafel mag hoe die er ook uit ziet klasgenootje in groep (i give not name)die heeft een agenda met allemaal hindoestaanse film sterren en met meisje met bikini aan etc. en meester heeft gezn en vind het niej erg en so hoort tezijn je mag zelf weten hoe die er uitziett...!!!
 • Reactie door midas op 19/09/2007
  geen garfield meer??? NEEEEEE!!!!!!!!
 • Reactie door Jan op 05/10/2007
  Als leerlingen dr zelf voor kiezen om eerder in de agenda te gaan zitten lezen dan in de les op te letten, dan zouden ze eigenlijk iets aan de les of lesstof moeten gaan doen dat die zo saai is.
 • Reactie door onc op 29/11/2007
  hoi
 • Reactie door DEIBON op 22/01/2008
  WAT een ONZIN
 • Reactie door Nicci op 17/03/2008
  Ik vind het onzin dat je dat gaat verbieden heb je die agenda verplicht koop hem dan en plak er een andere agenda voor de helft in of zo zodat het in ieder geval iets leuker uitziet en dat jouw agenda te onderscheiden is van die van de rest van jouw klas.
 • Reactie door Nynke op 19/05/2008
  Ik vind dit echt te absurt voor woorden.... je mag toch zeker wel weten wat voor je agenda je neemt....??? Straks gaan ze beslissen wat voor kaftpapier je moet gebruiken en een schooluniform...Ze zijn tog zelf ook jong geweest en in elkaars agenda gekrabbeld???? En dat mensen er pas later achter komen dat gebeurt Ook met die planner dus dat maakt helemaal niks uit.. En wedden dat de regering dit ook wel een goed plan vindt en over een jaar of 2 zegt dit gebeurt landelijk???
 • Reactie door Halime op 19/05/2008
  WTF?!?!?!?!? waar gaat de wereld naar toe man, als ze al verbiede om je eige AGENDA te kope:# bah hebbe mense niks te doen of sow dat ze dit soort idiote dinge verzinne? hopeloosss!!!! als dat ook bij ons op school gebeurt whahah ik plak die agenda vol met plaatjes etc zodat je geen RUIMTE meer hebt om je hw op te schrijve:P whaha kyke wat ze dan gaan doen xD
 • Reactie door lovely my and jou op 05/10/2008
  je kunt hem alsnog superegaaf maken ! maar ik hoop dat op mijn middelbare school , je wel je eigen agenda mag ! het lijkt me stom , alemaal de zelfde agenda . please Regering , doe het niet !
 • Reactie door "' Dorrr [L] " op 07/02/2009
  WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF dat is gewoon triest... het hangt gewoon van jezelf af of je er in kijkt. gelukkig mogen wij nog gewone LEUKE agenda's gebruiken mja pimp dat ding gewoon zodat je hem gewoon niet meer kunt herkennen. xxx "' Dorrr [L] "
 • Reactie door mimi op 09/02/2009
  dat is ook bij onze school in de eerste en in de tweede, maar vanaf de tweede gebruikt iedereen zijn eigen agenda.. in de eerste eigenlijk al.. like de teachers care ahaahahah :P
 • Reactie door Sarah op 10/02/2009
  Echt belachelijk van die school! Een agenda is juist iets waarmee je jezelf onderscheidt!
 • Reactie door babypinckgirl op 17/06/2009
  Alsof je je eigen stijl niet mag bepalen. En het is helemaal niet waar dat een hippe agenda teveel afleid. Je ziet toch gewoon je hele week, of staat er soms een plaatje over de hele bladzijde?! xx
 • Reactie door lol!dude op 24/01/2010
  wij hebben ook schoolagenda's gekregen maar die zijn zo erg nog niet en we krijgen ze gwn gratis er zijn plaatsen om foto;s en alles in te plakkenje kunt ermee doen wat je wilt en heel veel dingen staan er automatisch in en moppen heb je zo om iedere pagina
 • Reactie door dJjcgdsgvPKyg op 30/04/2011
  Got it! Tanhks a lot again for helping me out!