Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Super Furry Animals: legendarisch maar onbekend

Geschreven door Scholieren.com op 04/09/2007
Een band die ooit als yeti?s verkleed optrad en in een tank over een festivalterrein reed zou eigenlijk al lang de legendarische status bereikt moeten hebben. Als je dan ook nog in een adem met de Manic Street Preachers wordt genoemd en al acht albums uit hebt, dan is het belachelijk dat maar weinig mensen je kennen. Toch kunnen de Super Furry Animals nog gewoon over straat. Scholieren.com ontmoette de zanger en de gitarist van de band, Gruff Rhys en Huw ?Bunf? Bunford.In een hotel in Amsterdam zitten Gruff en Bunf in de tuin in het zonnetje. Het is persdag in Amsterdam, dus ze zitten er al de hele dag, maar de Welshmen hebben het prima naar hun zin. ,,De pinda?s zijn erg goed, probeer maar,? opent Bunf het gesprek terwijl hij een schaaltje pinda?s naar me toe schuift. Het zet de toon voor een gesprek dat maar heel even over de nieuwe cd ?Hey Venus!? gaat. Die nieuwe cd staat vol met aanstekelijke nummers. Een mix van progrock en pure pop, heel anders dan de vorige albums.

,,Ons grote doel is om een heel avontuurlijke cd te maken die sonisch heel boeiend is. Deze cd is dat niet, dit is meer een explosie van popvreugde,? vindt zanger Gruff. ,,Dat kwam doordat de producer ons opsloot en niet liet gaan totdat zijn lichaam uit zichzelf wilde gaan bewegen op onze muziek.?

Met een cd vol met dansbare muziek wordt het tijd voor een grote hit. ,,Dat zou leuk zijn, maar in de muziekbusiness ben je van zoveel dingen afhankelijk,? vindt Bunf. ,,We zijn vooral ambitious als het om muziek gaat. Of de muziek aanslaat, hebben we niet in eigen hand.?

Als de heren voor wie dan ook een nummer mochten schrijven, voor wie zou dat dan zijn? ,,Beyonce!? antwoordt Gruff meteen. ,,William Shatner,? vult Bunf aan. En dan gaan ze helemaal los. ,,Misschien een duet?? ,,Dan kan het een feministisch ?volkslied? voor het komende millennium worden.? ,,Dat William Shatner (de acteur die Captain Kirk speelde in de originele Star Trekreeks) verliefd wordt op Beyonce, een mooie alien. Maar daar is ze natuurlijk helemaal niet van gediend, want ze is een ?independent woman?.?

Dat de rest van het halfuur over geologie, krekels en rugby ging, doet er eigenlijk niet toe. Luister eens naar Hey Venus op de Myspace-pagina van de heren. In november treden ze op op het Crossing Borderfestival in Den Haag (24-11) en de Melkweg in Amsterdam (25-11).

 
  • Reactie door Bas op 04/09/2007
    Leuk artikel, leuke band!
  • Reactie door Jort op 06/09/2007
    Leuke gasten, lekker pinda's!