Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Boeken ruilen op vakantie

Geschreven door Bjorn op 01/08/2007
"Waar gaan we het eerste boek achterlaten? Sint Niklaas, Oost-Vlaanderen!"
Verder versta ik er geen bal van, raar taaltje. Ik analyseer het geval hier.Eerst maar even het idee uitleggen, anders denk je helemaal dat de jongen in het filmpje niet goed wijs is. Op BookCrossing.nl kan je een informatie-label uitprinten en dat in een boek plakken. Op dat informatie-label staat dan een code, die je weer kan invoeren op de website van BookCrossing. Op die manier kan je zien waar een boek al is geweest, waar het boek nu is, wie het boek hebben gelezen en wat ze er van vonden. Superleuk!

Deze jongen legt bijvoorbeeld een boek (Expeditie nogwat) bij een bushalte in Vlaanderen. Waarschijnlijk wordt het gevonden door een vrouwtje van zestig, die het boek leest, de code invult op de website, en zo komen twee mensen met elkaar in contact. Twee rare mensen die ik niet kan verstaan.

Mocht iemand in Parijs zijn de komende dagen, ik heb zojuist De Relieken van de DOOD achtergelaten bij het graf van Jim Morrison. Die Nederlandse titel is echt bespottelijk. Als jullie nou ook allemaal boeken achterlaten op vakantie, dan komen we met mekaar in contact en we lezen nog leuke boeken ook. Ik vind het een goed initiatief.

Bjorn out!


 
  • Reactie door ... op 01/08/2007
    meuuuuuuuuuuh!!!!
  • Reactie door wat op 05/08/2007
    ???
  • Reactie door Manou. op 26/05/2010
    Lijkt me wel grappig, maar de site doet het niet (meer)