Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Passieve faalangst

Geschreven door Bjorn op 18/06/2007
Aangezien ik vr de bekendmaking van de examenuitslagen al wist dat ik flink gezakt zou zijn, ben ik naar Japan gereisd voor een fotoshoot en twee modeshows. Mijn moeder noemde het wegvluchten, maar ik noem het liever carrire maken. Het is pure onzin om te wachten op herkansingen, want de kans is miniem dat ik die heb. Nee, dan ga ik liever megagrote opdrachten in het modellenwereldje uitvoeren. Bovendien vertik ik het om thuis te gaan zitten wachten op mijn afgang.Vandaar dat ik nu in een Japans internetcaf zit. Ik heb de uitslag van mijn examens inmiddels binnen gekregen - via mijn moeder. Een regelrechte ramp. Ik stond net klaar om de catwalk op te gaan om daar te schitteren in het ondergoed van Bjrn Borg, toen ze belde. Tot mijn grote teleurstelling. Het arme mens was compleet over de zeik en ik had ontzettend veel medelijden. Zowel met mijn moeder als met mezelf: twee vijfen en twee vieren. Door haar gesnik en gesnotter moest ik de grootste moeite doen om haar te verstaan. 'Ik wil niet- sniksnik- dat je in de goot belandt.' Ze nam pauze en snoot haar neus. 'Er komt -snotter- straks niets van je terecht'. Ze nam een diepe zucht en vervolgde: 'En straks moet je bedelen!' Een dramatische kreet ontsnapte uit haar mond. Op de achtergrond stond mijn pa de longen uit zijn lijf te schreeuwen. Ik heb een halfuur naar kreten als: ?LAMBAL?, ?JE MOET JE SCHAMEN? en ?IK MAAK JE AF? moeten luisteren. Ik heb maar besloten om nog een tijdje in Japan te blijven. Dat lijkt me een stuk veiliger.

 
 • Reactie door dian op 18/06/2007
  lol foto's?
 • Reactie door niek op 20/05/2008
  examen nederlands viel wel mee alleen ik kwam in tijdnood!:S
 • Reactie door Halime op 09/07/2008
  ik ben over naar havo2:( ik wou vwo mja:'( volgend jaar ga ik beter me best doen :D maar dan moet je wel gemiddeld 7.5 staan voor vwo in plaats van 7.0:S mja wens me geluk:D(K)
 • Reactie door Nadoriaaaa op 19/03/2009
  Succes.