Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Retro wordt weer in!

Geschreven door Gijs op 13/06/2007
De games in de 21e eeuw worden gekenmerkt door de steeds betere graphics. Spellen als World of Warcraft gaan steeds meer op de echte wereld lijken. Zeker als je ze vergelijkt met de echt oude, zwart-wit spellen, zoals Pong. Maar echt originele ideen worden steeds schaarser. Vaak zijn ze slecht gejat of nog slechter zelf verzonnen. Daarom was ik van de week zo blij dat ik op Internet een cht oud spel te pakken kreeg.Het spel heet Castle of the Winds en is voor zover ik weet n van de eerste role playing games (RPGs) ooit. Je zou kunnen zeggen dat het een voorloper is van het bekende Diablo 2 en later in zekere zin ook World of Warcraft. Maar zoals het altijd wel is met oude spellen, is ook dit spel erg simpel. De plaatjes die je voorgeschoteld krijgt, zijn voor moderne begrippen gewoon lelijk en de verhaallijn is ontzettend simpel. Je kunt in principe maar n ding doen, terwijl je met spellen als WoW en Fable ook keuzes kunt maken.
Al met al, ontzettend simpel, maar ook ontzettend leuk. Het principe is namelijk door de jaren heen gewoon hetzelfde gebleven. Missies doen en zoveel mogelijk monsters afslachten, tot je een level up gaat en je sterker wordt. Power up! Inmiddels zit ik ruim op de helft van het spel en het kost meer tijd dan ik aanvankelijk verwacht had. Maar voor zijn tijd - releasejaar 1989 - is het zeker een leuk en laagdrempelig spel om je middag mee door te komen als het buiten te warm is, want er bestaan geen computers meer die dit spel niet kunnen draaien. Dus als het weer eens te warm is buiten, downloaden die handel en veel gameplezier!

 
 • Reactie door 033 op 13/06/2007
  waar kan je dit spelen??
 • Reactie door Gijs op 13/06/2007
  Nu staat er een linkje in. Veel plezier
 • Reactie door derk op 13/06/2007
  owf ik azg de link ook niet totdat ik door ging lezen. wel dik spel.
 • Reactie door Jordy op 23/11/2007
  Neerrdd
 • Reactie door Elorf op 07/04/2010
  De eerst rpg waren de text-based games daar kun je tenminste fantasie gebruiken.