Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Met uitsterven bedreigd

Geschreven door Ceyda op 06/06/2007
Vanochtend zat ik rustig aan de keukentafel mijn krantje te lezen. Maar ik zat niet meer zo rustig toen ik het onderschrift onder deze foto las...

'Eerst waren er nog 14 noordelijke witte neushoorns, nu nog maar 13. Nummer 14, Nadi, overleed woensdag in de dierentuin van de Amerikaanse stad San Diego. Nadi was een van de drie noordelijke witte neushoorns in het safaripark van de dierentuin. De doodsoorzaak is onbekend, maar Nadi was vermoedelijk al behoorlijk oud. In San Diego leven nu nog twee noordelijke witte neushoorns. Een dierentuin in Tsjechi heeft er zes en niet meer dan vijf van de bedreigde dieren leven nog in het wild in Afrika.'

Dt vind ik echt onvoorstelbaar. Op deze hele aardbol lopen nog maar 13 van die beesten rond! Dat is de helft van mijn klas! En die neushoorns moeten beschermd worden tegen de miljarden mensen die ook op deze aardbol rondhuppelen. Van de mensen met walgelijke geweren enzo. Ik heb cht medelijden met die beesten. Neushoorns kunnen pas op 25 meter afstand het verschil tussen een boomstronk en een jager zien. Neushoorns neerknallen is dus zo moeilijk niet. Ik zou me zwaar bedreigd voelen, als ik n van de laatste van mijn soort zou zijn. We moeten iets doen, en ik zal het goede voorbeeld geven. Ik ga deze week nog een bedrag op het gironummer van het WNF storten. Volgende week kan ik trouwens beginnen met mijn vrijwilligerswerk in het dierenasiel! Niet dat werken in het asiel wat te maken heeft met neushoorns, maar dieren in nood helpen, geeft gewoon een ontzettend goed gevoel. En bovendien, iemand moet het toch doen?

 
  • Reactie door sy op 07/06/2007
    ik vind het egt wel zielig hoor
  • Reactie door Myrna. op 03/02/2009
    Amen!<3. Ben het er helemaal mee eens.
  • Reactie door yukuyk op 15/03/2009
    haha lekker voor ze