Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Waarom niet gewoon op internet?

Geschreven door Gijs op 18/04/2007
De laatste jaren heeft internet een gigantische groei doorgemaakt, zoals eigenlijk de hele computerbranche. De eerste virtuele werelden zijn al opgedoken en er bestaan talloze profielensites. Sugababes/superdudes, CU2, Facebox, iedere site heeft zijn eigen community, de n nog hechter dan de ander. Mensen zoeken contact op het net en vinden het.
Is de computer echt zo allesomvattend, kunnen spellen ons verzadigen? Vaak grijpt men toch naar het echte leven om bepaalde emoties kenbaar te maken. Zo ook maandag, zestien april 2007, toen tweendertig studenten werden vermoord op de Technische Universiteit van Virginia. De schutter heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Waarom?

Dit gegeven is natuurlijk heel erg triest en het ergste is dat veel mensen meteen in de richting van de computer of de televisie wijzen, of naar bekende artiesten, zoals bij de schietpartij op de Columbine Highschool. Vaak wordt er na dit soort gebeurtenissen meteen naar makkelijke oorzaken gewezen, zoals gewelddadige videospellen of zogenaamd haatzaaiende sites. Het is natuurlijk erg makkelijk om dit soort sites of spellen de schuld te geven, maar vaak zit er ook wel meer achter. Ik ben fervent gamer, maar heb er nog nooit over gedacht om met gigantische hoeveelheid munitie een universiteit binnen te lopen om mensen neer te schieten.
Mensen zoals de schutter hebben al eerder de binding met de realiteit verloren, ik geloof niet dat het door gewelddadige sites kan komen.
Maar ik vraag me vooral af, als er gewelddadige spellen zijn, waarom wordt zulke agressie dan niet daar geuit? Waarom werkt het niet andersom? Want dat zou een fijn iets aan het internet kunnen zijn.

 
 • Reactie door Sara op 09/06/2007
  ''Maar ik vraag me vooral af, als er gewelddadige spellen zijn, waarom wordt zulke agressie dan niet daar geuit? Waarom werkt het niet andersom?'' Ik geef je gelijk! Precies - waarom zou het niet andersom werken? Mensen kunnen in die schietspellen hun agressie kwijt, en waarom zouden ze die in het echte leven dan wel gaan gebruiken? rock on (:
 • Reactie door tering op 19/01/2009
  kus me poessie
 • Reactie door yasmine op 20/01/2009
  ik moet discuseren bij het vak lbe maaree ik ben tegen de norm: scholen moeten afgeschft worden en in plaats daar in internet onderwijs thuis op de computer! XD weet iemand daar iets op?. laat je bericht hier achter!!. Groeten: Yasmine
 • Reactie door Rhanna op 02/03/2010
  hoi mn broer speelt runescape en daar praat hij gwn de hele tijd over en als ik zeg dat hij op moet houden dan gaat hij me een beetje lopen bedreigen echt vervelend... weer zo'n voorbeeld van agressief makende spelletjes:s