Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

8 jaar en een foutloos wiskunde-examen

Geschreven door redactie op 31/08/2009
Doe ons zo?n brein: de achtjarige Xavier Gordon-Brown wordt door deskundigen niet als ?zomaar? hoogbegaafd, maar als een echt wonderkind bestempeld. Het Britse jongetje maakte laatst voor z?n plezier(!) een wiskunde-examen dat normaal aan zestienjarigen wordt gegeven en maakte daarbij amper fouten. Xavier vond de toets eigenlijk wel erg makkelijk. Zijn hobby?s zijn niet alleen maar voetballen, streetdance en teakwondo, maar ook vioolspelen, pianomuziek, Latijn (n van de drie talen die hij vloeiend spreekt) en natuurlijk wiskunde.
Xavier had allang naar de middelbare school gemogen, maar zijn ouders hebben daar een stokje voor gestoken. Pa en ma willen namelijk dat hij een normale schooltijd doorloopt. Maar ja, wat is normaal?

 
 • Reactie door Simon op 31/08/2009
  Kan die ook door muren lopen en water veranderen in appelsap?
 • Reactie door Gijs op 31/08/2009
  goed dat zijn ouder willen dat hij een normale schooltijd heeft... voor zover dat kan in dit geval. Ik durf te wedden dat die jongen doodongelukkig zou worden als hij op zijn 8e naar de middelbare school zou zijn gegaan.
 • Reactie door Christa op 31/08/2009
  ja dat hij doodongelukkig zal zijn geloof ik ook bij ons op school was er namelijk ook iemand die op zijn 8ste in de eerste klas van het gymnasium kwam.. hij is nu 6 jaar verder en doet dus op zijn 14e de universiteit. Het is niet normaal en hij werd dan ook heel erg apart aangekeken, omdat hij zo jong was en zijn gedrag ook nog zo kinderlijk was (wat heel normaal is). Echt vrienden had hij niet op school tot een paar jaar geleden een meisje en een jongen op school kwamen die in de pauzes veel met hem optrokken.
 • Reactie door KLAAS. op 01/09/2009
  Klinkt best slim..
 • Reactie door Thomas op 01/09/2009
  vloeiend latijn.. holeyshit na 2 jaar kan ik de simpelste zinnetjes vertalen.....