Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Hoe was jouw vakantie?

Geschreven door Nienke op 31/08/2009
Vorige weekwas het weer zover: de eerste schooldag voor regio Noord. Exit zomervakantie dus.

Smeten we vrijdag 3 juli nog als eersten onze schooltassen in de hoek om te verstoffen, nu mochten we ze er ook als eersten weer uit halen.

Tja, logisch, maar niet leuk. Wat wel leuk was: de vakantie. Bijna iedereen ging op reis naar verre landen, enkelen bleven in de buurt. We hebben vakantievrienden en -liefdes opgedaan, om ze de aankomende twee maanden weer uit het oog te verliezen ? of niet natuurlijk. We hebben op het strand liggen bakken, vreemde en/of juist hele leuke mensen ontmoet en rare avonturen beleefd. We hebben gezeurd omdat onze ouders nog zo?n museum in wilden (of juist niet), rare gerechten gegeten of, zoals met een aantal mensen waarmee ik op vakantie was, voor de zekerheid ons volledige avondeten uit het kindermenu gekozen, omdat de rest er wel erg raar uitzag. En dat was natuurlijk pas het begin.

Zelf ben ik tweekeerop vakantie geweest. Beide keren zonder ouders, voor de variatie. Een week naar een vriendin en haar ouders die een huisje in Frankrijk hebben gekocht. Wonder boven wonder ben niet eens heel erg verbrand ? dat er nog veel in het huis gedaan moest worden hielp daarbij. En 10 dagen naar Edinburgh, waar het naar verwachtingregende.

Nou ja, ik was in grauw en nat Schotland met een super gezellige groep. Allemaal ontzettend aardige mensen. Niet allemaal even normaal natuurlijk, wie gaat er nu op een talenvakantie?

En jullie? Hebben jullie nog op rare plekken gestaan, super rare mensen ontmoet (zoals Elaine Davidson, die volgens het Guinness Book of World records de ?Most Pierced Woman? is, die heb ik namelijk in het echt gezien, en geloof me, erg mooi is het niet). Of heb je je rot gewerkt en/of dood verveeld?

 
 • Reactie door Simon op 31/08/2009
  Jij hebt Elaine Davidson in het echt gezien? Doe normaal! Was ze lief?
 • Reactie door Nienke op 31/08/2009
  Nou ja, lief? Ze deed mee met het Edinburgh Festival Fringe, dus een deel van de groep waar k mee was wilde met r op de foto. Maar ze leek me inderdaad best aardig.
 • Reactie door gus op 01/09/2009
  Ik ben naar Berlijn geweest, zonder ouders. Dit jaar was het niet zo'n vakantiejaar, hopelijk volgend jaar weer.
 • Reactie door Anne op 02/09/2009
  Ja, Schotland was meester. =D En mij leek piercingmuts nou totaal niet aardig. En ja, mijn school is ook begonnen. Vet balen. =( Verder nog in een middeleeuws gatin Frankrijk gebivakkeerd, en dus een talenvakantie in Scotland <3