Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Ouders: "School moet strenger!"

Geschreven door redactie op 27/08/2009
Pardon? Inderdaad, uit onderzoek van het tijdschrift J/M Voor Ouders blijkt dat ouders massaal kritiek hebben op de scholen van hun kinderen. Het voortgezet onderwijs wordt met een matige 6,5 becijferd, de basisschool scoort een 6,7. Zo vinden pa en ma dat het ouderwetste strafregels schrijven weer moet worden ingevoerd. Want nee, honderd keer "ik mag niet smsen in de les" kopiern en plakken op de computer is niet echt doeltreffend. Daarnaast moet de docent weer netjes met 'meneer Pietersen' aangesproken worden in plaats van de veel populairdere voornamen of de 'Hey, jij daar'-variant. Ten slotte heeft tweederde van alle ouders de leraar van hun kroost wel eens op een spelfout betrapt. Hmm. Hoe zat het ook alweer met dat spreekwoord? De beste stuurlui staan aan wal, ofzo?

 
  • Reactie door Simon op 01/09/2009
    Misschien dat ouders zelf niet streng durven te zijn en daarom hopen dat de leraren dat klusje voor ze oplossen.
  • Reactie door Michael op 02/09/2009
    Ik betwijfel of strafregels schrijven wel werkt en op mijn school mogen we alle leraren gewoon bij hun voornamen roepen, want dat klinkt veel vriendelijker!
  • Reactie door Ren op 05/09/2009
    Toen ik naar school ging en ik gestraft werd of moest nablijven vonden mijn ouders dat de leerkrachten hier wel een voldoende reden voor hadden en ik zou nooit geklaagd hebben bij mijn ouders. Als we moesten strafschrijven dan werd dit gewoon getekend door pa of ma. Nu gaan ze naar een advokaat om de examenresultaten van hun zoon of dochter te bediscuteren.