Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen. 

Alles over seks Alles over seks

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Hoe overleef ik de zomervakantie?

Geschreven door Maysa op 27/08/2009
Eindelijk had ik vakantie. Lekker tot 11 uur in je bed liggen, tijd voor leuke dingen met mijn vriendinnen en natuurlijk: geen huiswerk!

Hoewel, dat huiswerk viel in groep 8 best wel mee. Maar na een tijdje begon in echt na te denken, want over een paar weken ging ik eindelijk naar ?de Grote School?. Waarbij ik niet meer de oudste was van de school, maar weer helemaal onderaan moest beginnen als brugwup. Elke dag ga ik voor de spiegel staan met mijn nieuwe Converse schooltas. Nu heb ik al in mijn hoofd wat ik aan ga trekken mijn eerste schooldag.

Maysa (12) is brugpieper en gastcolumniste op het Scholieren.com Weblog. Over vier weken horen we of de nachtmerrie of de droom is uitgekomen. [Droom of nachtmerrie]Eigenlijk is het best wel spannend, zo?n nieuwe school. De ene keer heb ik een nachtmerrie dat iedereen mijn tas vastpakt, me uitscheldt voor brugwup, brugsmurf of brugmug en dat ik val van die hele grote trap en daar op de grond lig en iedereen me uitlacht. Terwijl ik de andere keer een geweldige droom heb over de fantastische gymlessen, de kantine vol met kaasbroodjes en tosti?s en dat ik leuke, nieuwe mensen ontmoet. Ik heb best wel een leuke klas volgend jaar vind ik. Ik heb meteen al een paar vriendinnen en mijn mentor is ook wel ok. Maar het is nou ook weer niet een droomklas want dat bestaat denk ik niet.
[Kaftkwesties]Het was wel grappig toen de boeken er waren. Ik was enorm blij. Yes! Eindelijk kaften. Terwijl mijn broer ernaast stond en zei: ?Nou! Moet ik die stomme boeken weer gaan kaften... ? Maar ik denk dat mijn reactie volgend jaar ook wel anders is! Kortom: ik heb echt zin in het nieuwe schooljaar en kan niet wachten tot ik eindelijk met mijn zware boekentas over de brug kan fietsen...

 
 • Reactie door Peter op 27/08/2009
  Veel succes!
 • Reactie door DiepDenker op 27/08/2009
  die kafttips slaan echt nergens op. Wie gaat er nu met potlood en lineaal meten? En die hoekjes aan de boven- en onderkant vouw je toch gewoon naar binnen? Als je het op die manier gaat doen, ben echt lang bezig!!
 • Reactie door Elineee op 27/08/2009
  Super leuk verhaaltje Maysaaa !:D Hahahahaaa. Zie je wel op schoool ! En.. trouwens alvast veel succes op schoool !! Xx Elineeee
 • Reactie door Amerens op 27/08/2009
  Leuke weblog, ik heb er wel zin in, lijkt me wel beetje spannend maar die basisschool was ook niet alles.
 • Reactie door Veraaa! op 28/08/2009
  Leuk maysaaa! het zou me anders niks verbazen als je broer zijn boeken niet gaat kaften xD "k zie je dinsdag wel :D xx. Veraa!
 • Reactie door Simone op 29/08/2009
  Leukk maysaa ! (: xx.